10 april 2008

Drömmar och småpyssel




Eftersom vi inte har något annat att göra... så sitter vi och drömmer om att installera kyl i Ione. Har varit i kontakt med Oz Marin och deras Oz cooler verkar vara perfekt för oss. Vill definitivt ha en tyst fläkt så att det inte är något som står och surrar när man ligger ute i en tyst lugn naturhamn. Dock ett aber med gammal träbåt, utrymme. Vi tänker bort förpiken för det blir knöligt att åla sig fram dit när man vill ha något ur kylen så hamnar man i fotänden av kojerna. Inte ens där finns mycket höjd så just nu räknar vi på hur många liter det skulle bli i praktiken och väger det mot kostnaden.

Helgen som var var en riktig drömbåthelg, lagom varmt under pressen så att vi äntligen kunde börja lacka de rena rufftaksbalkarna (bilden visar skrapningsarbetet), fotlisten som ska få åtta lager men så fortsatte naturligtvis skrapningen av luckor. Lucksargarna slipades, betsades och oljades så i helgen som kommer får de ett första lager lack. Rufftaket är också slipat så nu hoppas vi på väder för målning i helgen. Kölen är klar för målning också och färgen står i hallen. Testar ny bottenfärg i år, Lefants AllCoast. Har haft deras Mark 5 tidigare, den var trevlig att slipa och så men det växte lite i den så vi testar nytt i år. Sjösättning formellt den 26 april så det närmar sig!

4 kommentarer:

Niklas sa...

Aha! Dags för kyl.
Vet inte om ni tänkte på hur den ser ut i ådan, men den räcker utmärkt faktiskt.
Kompressorn behöver ju inte sitta i direkt anslutning till kylboxen. Ådans är numer placerad under BB koj straxt akter om masten.

M sa...

Hur stor är din kyl i liter?

Niklas sa...

Ja du... Bra fråga. kanske runt 20 liter, vet inte exakt.

triumph750 sa...

Låter som en utsökt kyl. Finns det någon länk där man kan läsa mer om kylen?